Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Радовельська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04343620) був реорганізований і увійшов до складу Олевської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Під час канікул нагадування дітям правил з електробезпеки зайвим не буде!

З настанням літніх канікул, діти часто знаходяться без догляду дорослих. Природна допитливість іноді може наштовхнути їх на небезпеку, але знання ними правил з електробезпеки знижують ризик виникнення потрапляння дитини у небезпечну ситуацію, пов'язану з наближенням до струмопровідного обладнання або дротів. Житомиробленерго підготувало невелику низку правил електробезпеки, які важливо обговорити з дітьми, щоб бути впевненими, що їх не вразить струмом.

1. Не можна гратись близько біля огорожі підстанції. Заборонено проникати на територію підстанцій із трансформаторами, а також відчиняти двері та проникати в трансформаторні підстанції з будь яких причин;

2. Ні в якому разі не можна наближатись до обірваного проводу на відстань ближче ніж 8 метрів. Особливо небезпечно торкатись обірваних проводів.

3. Не можна залазити на будь які опори ліній електропередач чи дахи будівель, до яких підведені лінії електропередач;

4. Не можна накидати дріт або будь-які інші предмети на проводи повітряних ліній електропередач, розбивати ізолятори;

5. Не можна залазити на дерева, які ростуть поряд з лініями електропередач. Не можна зривати плоди з дерев, гілля яких наближається до електропроводів, особливо з допомогою металевих предметів.

6. Не можна облаштовувати ігрові майданчики та пляжні зони в охоронних зонах та безпосередньо під проводами повітряних ліній електропередач, а також проводити будь які ігри під повітряними лініями, запускати повітряних зміїв, розпалювати багаття та гратися біля електричних установок.

7. Забороняється рибалити під лініями електропередач. Небезпечним є не тільки закидання вудки в проводи а навіть наближення вудилища або будь якого предмету до проводів які перебувають під напругою.

8 . Не можна направляти струмінь води на проводи ліній електропередач, що знаходяться під напругою, оскільки вода є провідником струму, і такі дії призведуть до ураження.

 

Про виникнення небезпечної ситуації слід повідомити на телефон цілодобової лінії (0412) 40-21-50

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *